Vlad Filat intră în greva foamei! MOTIVUL

Vlad Filat intră în greva foamei! MOTIVUL
Vlad Filat anunță greva foamei

Avocații lui Vlad Filat anunță că politicianul intră în greva foamei. Filat, care este arestat preventiv în Penitenciarul nr. 13 din capitală, protestează astfel față de acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție, se precizează într-un comunicat al Partidului Liberal Democrat.

”Având în vedere tratamentul inuman și degradant la care este supus constant Vlad Filat în cadrul Penitenciarului nr.13, inclusiv eforturile autorităților Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul, Biroul Asociat de Avocați "Popa și Asociații" precizează că, începând cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, acesta a intrat în greva foamei în semn de protest. În cadrul ultimelor întâlniri cu apărătorii, deputatul Vlad Filat s-a plâns pe faptul că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar. Acesta consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decât demoralizarea sa”, scrie în comunicatul de presă.

Liberal-democratul a rămas fără imunitatea parlamentară în cadrul ședinței din 15 octombrie a Parlamentului, când 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. Politicianul a fost escortat de către ofițerii CNA și reținut pentru 72 de ore. Ulterior, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Pe 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani, scrie realitatea.md.

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupțiela domiciliul liberal-democratului Vlad Filat au fost găsite o serie de acte secrete. Mai mult, au fost găsite documente cu grif secret a unor instituții publice din țară, dar și alte note informative privind protestele din centrul Chișinăului, din care rezultă filarea unor persoane, inclusiv politicieni.

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , ,