Sexul regulat te păstrează sănătos. Beneficii importante ale partidelor de amor

Sexul regulat te păstrează sănătos. Beneficii importante ale partidelor de amor Foto: click.ro

Trăim în era vitezei. Nu mai avem timp de nimic, iar viaţa personală ne ocupă tot timpul. Treburile la serviciu sunt interminabile, acasă ajungem târziu, ceea ce afectează viaţa amoroasă. Am ajuns să facem sex din ce în ce mai rar, un lucru nu tocmai bun, după cum spun specialiştii.

Ar trebui să schimbăm acest lucru, ne sfătuiesc specialiştii. Aceştia susţin că sexul ne poate ţine departe de stres. Şi există şi alte beneficii importante ale partidelor de amor regulate.

Te scapă de anxietate
Partidele de amor sunt cele mai bune remedii pentru stres. În timpul actelor sexuale, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ”hormonul fericirii” şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

În cadrul unui studiu, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau deloc activitate sexuală.

Te fereşte de cancer
Conform studiilor, ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În plus, cei care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile, scrie click.ro.

Te ajută să slăbeşti
Pe de altă parte, trei partide sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calorii. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat, respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele.

Tag: , , , , ,