Sexul poate preveni cancerul! Ce alte afecțiuni poate vindeca acesta – DETALII

Sexul poate preveni cancerul! Ce alte afecțiuni poate vindeca acesta – DETALII
Foto: menshealth.com

Nimeni nu poate nega faptul că sexul poate face minuni pentru corp sau starea ta emoțională. În plus, acesta îți poate îmbunătăți instant starea de spirit prin combaterea anxietății și reducerea nivelului de stres.

Astfel, sexul nu are doar beneficii asupra relației de cuplu, ci și asupra stării de sănătate.

Foto: ziaruldearges.ro

Foto: ziaruldearges.ro

Iată trei afecțiuni care pot fi vindecate sau prevenite prin sex.

1. Durerile de cap

Dată viitoare când ai o migrenă sau o durere îngrozitoare de cap, încearcă să renunți la pastile și să apelezi la partenerul tău. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul ”Cephalagia”, activitatea sexuală în timpul unei migrene ajută la ameliorarea durerii. Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii Departamentului de Neurologie din cadrul Universității din Münster, Germania, au trimis un chestionar către 1.000 de pacienți care se confruntau cu cefalee de tip cluster (în ciorchine) sau migrene. Potrivit studiului, 60% din pacienții care sufereau de migrene au raportat un nivel ameliorat al simptomelor în timpul sexului. Pe de altă parte, 91% din cei cu cefalee au raportat o ameliorarea moderată sau completă a durerii.

2. Răceli și gripă

În mod surprinzător, niciun un medic nu prescrie acest antidot în timpul sezonului răcelilor și al gripei. Un studiu din 2009 realizat de către Carl Charnetski și Frank Brennan din cadrul Universității Wilkes din Pennsylvania confirmă beneficiile sexului în această privință. Cercetătorii au descoperit că studenții care făceau sex o dată sau de două pe săptămâna aveau un nivel mai crescut de imunoglobulină A (IgA), mai precis înregistrau o creștere de 30% în ceea ce privește acest anticorp, care reprezintă prima linie de apărare a organismului împotriva răcelii și a gripei.

Pe de altă parte, ”persoanele active sexual își iau concediu medical mai rar”, susține Yvonne K. Fulbright, Ph.D., expert în sănătate sexuală.

3. Scade riscul cancerului de prostată

Bărbații care ejaculează frecvent (de cel puțin 21 de ori pe lună) sunt mai puțin predispuși la cancerul de prostată, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, notează realitatea.net.

Tag: , , , , ,