SCANDAL COLOSAL! O artistă din Suedia a furat o piesă a Feliciei Dunaf, pentru Eurovision! DETALII

SCANDAL COLOSAL! O artistă din Suedia a furat o piesă a Feliciei Dunaf, pentru Eurovision! DETALII
colaj KanKan.md

Acuzațiile de plagiat la preselecțiile Eurovision din mai multe țări sunt deja tradiție, căci în fiecare an există asemenea scandaluri. Totuși, ce s-a întâmplat la Eurovisionul din Suedia, în acest an, întrece orice limită.

O artistă a furat, în cel mai direct mod, o piesă a Feliciei Dunaf, lansată de artista moldoveancă încă în 2014. Și, surpriza cea mai mare e că Felicia a participat la Eurovision Moldova 2014 cu această piesă, însă nu s-a calificat atunci cu ea în semifinale, ci cu ”The Way I Do”. Adică, melodia a fost, teoretic, la două preselecții Eurovision, din două țări diferite și în doi ani diferiți.

 

Ca să nu fie chiar furt 100%, ”autorii” melodiei cântate de suedeză au schimbat doar versurile, linia melodică însă a rămas tot aceeași. Artista, pe nume Anna Book, una extrem de cunoscută în Suedia, a fost descalificată din concurs.

CUM S-A AJUNS LA FURTUL MELODIEI

Felicia Dunaf a povestit pentru KanKan.md cum s-a ajuns la acest caz. ”În 2014, când am participat, am dat 2 piese pentru preselecție, ”The Way I Do”, scrisă de Eugen Doibani, și ”Taking care of s broken heart”, autorii fiind din Suedia. Ei pur și simplu mi-au dat voie să cânt piesa. Autorii de peste hotare în fiecare an le transmit participanților noștri piese și le permit să participe cu ele în concurs. Așa a fost și în cazul meu. Presupun că piesa aceasta ei au încredințat-o și acelei interprete, anul acesta, doar că, după regulament, știm că nu se permite.

Felicia Dunaf

Felicia Dunaf

Eu nu am discutat cu Anna Book încă. Probabil, autorii piesei i-au încredințat piesa. Tot ce știu este că artista e destul de cunoscută la ea în țară și că e zarvă foarte mare referitor la acest incident. Eu abia ieri am aflat, și chiar am fost un pic șocată. Îmi scriu mai mulți jurnaliști suedezi referitor la acest caz. Îmi pare rău că așa s-a întâmplat”, ne-a declarat Felicia Dunaf.

Anna Book

Anna Book

Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg și Camilla Läckberg sunt autorii melodiei care a provocat un adevărat scandal în Suedia. În această sâmbătă urmează să aibă loc finala națională a Eurovisionului suedez. În Moldova, preselecția națională se va desfășura pe 23, 25 (semifinalele) și 27 februarie (finala) 2016.

Tag: , , , , , , , , , , , , , , ,