Săpunul, mersul la toaletă sau o baie în cadă pot dăuna! 3 lucruri pe care femeile n-ar trebui să le facă după sex

Săpunul, mersul la toaletă sau o baie în cadă pot dăuna! 3 lucruri pe care femeile n-ar trebui să le facă după sex colaj KanKan.md, Foto: JESSICA GOICOECHEA/Instagram
3 lucruri pe care femeile n-ar trebui să le facă după sex

Părţile intime ale femeilor pot avea de suferit după sex dacă acestea fac o serie de lucruri. Săpunul, mersul la toaletă sau o baie în cadă pot produce daune organelor genitale ale femeilor.

Potrivit experţilor, dacă femeile vor să nu aibă probleme de sănătate după ce fac sex ar trebui să evite să facă trei lucruri imediat după ce termină actul sexual, pentru bunăstarea lor. Ginecologul Leslie E. F. Page a declarat pentru revista Women’s Health: ”Atunci când ţesuturile vaginale au fost lubrifiate, umflându-se în urma actului sexual, acestea vor reacţiona diferit la elemente din mediul înconjurător, riscul de infecţie fiind mult mai mare“. 

Nu folosi săpun. Dacă simţi nevoia să faci baie după sex asigură-te că nu foloseşti săpunul. Deşi pare o idee bună, săpunirea zonei vaginale poate să facă mai mult rău decât bine. Poţi să ai o reacţie alergică dacă pielea reacţionează diferit la substanţele chimice din săpun. ”Folosirea săpunului poate să ducă la iritaţii vaginale şi la uscarea ţesuturilor“, spune Robert Wool, medic ginecolog. Dacă vrei să faci duş foloseşte doar apă. ”Vaginul este un organ care se curăţă singur, astfel că trebuie tratat cu blândeţe“, spune şi Leslie E. F. Page, citat de one.ro.

Săpunul, mersul la toaletă sau o baie în cadă pot dăuna! 3 lucruri pe care femeile n-ar trebui să le facă după sex video: JESSICA GOICOECHEA/Instagram

Nu uita să mergi la toaletă. În timpul sexului, bacteriile pot pătrunde în vezica urinară. ”Asta poate să ducă la infecţii post-sexuale ale vezicii urinare. Mergi la toaletă după sex, în decurs de o oră“, sfătuieşte Robert Wool.

Nu sta în cadă. A face baie într-o cadă cu apă fierbinte pare a fi activitatea ideală în timpul sau după sex, dar asta nu ar face bine părţilor tale intime. Dacă faci baie alături de prietenul tău, atunci corpul tău este expus la bacteriile de pe pielea şi anusul lui, iar expunerea la apă poate să reducă eficienţa barierei antimicrobiene a pielii tale.

Tag: , , , , , , ,