Reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 riscă să fie arestată când va ajunge la Kiev! Motivul

Reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 riscă să fie arestată când va ajunge la Kiev! Motivul Foto: eurovisionworld.com

Rusia este reprezentată în acest an la Eurovision de Yulia Samoilova, o tânără cu dizabilități, care se deplasează în scaunul cu rotile. Artista riscă să fie arestată când va ajunge la Kiev, pentru o ilegalitate comisă în anul 2015.

În 2015, Yulia Samoilova a cântat la un concert organizat în Crimeea. Kievul susține că interpreta din Rusia a încălcat legea ucraineană, intrând fără autorizație într-un teritoriu care Ucraina consideră că îi aparține, relatează stiri.tvr.ro.

Yulia Samoilova are 27 de ani și este laureată a mai multor concursuri de muzică. Își scrie şi îşi compune singură cântecele.

Reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 riscă să fie arestată când va ajunge la Kiev! Motivul Foto: life.ru

Criticii din lumea muzicală spun că handicapul Yuliei a fost marele atu pentru Eurovision.

Iurii Aksiuta, producător: ”Noi căutăm interpreţi cu un anumit background. Nu nepărat popular, nu neapărat să lucreze în show-business”.

Trimiterea Yuliei Samoilova la Eurovision pare să fie o nouă provocare la care Ucraina trebuie să îi facă faţă. Dacă Yuliei nu i se va permite accesul în ţara vecină sau dacă va fi arestată şi chestionată cum a ajuns în Crimeea fără acordul Kievului, Kremlinul va avea toate motivele să spună că ucrainenii politizează până şi acest concurs internaţional.

Tag: , , , , ,