Realitatea.md: Chirtoacă a parcat în intersecție, chiar în centrul Chișinăului - FOTO

Realitatea.md: Chirtoacă a parcat în intersecție, chiar în centrul Chișinăului - FOTO
colaj KanKan.md

Dorin Chirtoacă încalcă regulile circulației rutiere din nou. Primarul capitalei a parcat neregulamentar în centrul capitalei, exact într-o intersecție, scrie realitatea.md.

Mașina acestuia a fost surprinsă în timp ce staționa neregulamentar la intersecția străzilor V. Alecsandri și A. Mateevici. Din imagini se vede că Toyota Camry cu numerele de înmatriculare CLI 162, mașina de serviciu a edilului capitalei, staționează chiar în intersecție și blochează o arteră din oraș.

Șefa serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Diana Fetco, a declarat pentru realitatea.md că imaginile au fost expediate Centrului Unic de Monitorizare şi Coordonare al INP, însă nu a fost stabilită deocamdată metoda de sancționare, întrucât nu sunt probe video care ar arăta ce anume s-a întâmplat.

foto: Smorta.md / Facebook

foto: Smorta.md / Facebook

Astfel, în baza probelor foto, ilegalitatea va fi investigată conform următoarelor articole: fie a oprit automobilul în locuri interzise pentru cel mult 30 de secunde pentru a îmbarca sau debarca cineva (este prevăzută amendă de 100 de lei); fie a parcat mașina și a plecat, blocând astfel o arteră (este prevăzută amendă de 200 de lei și 2 puncte de penalizare); fie a staționat în locuri unde sunt instalate indicatoare rutiere (este prevăzută amendă de 500 de lei și 3 puncte de penalizare).

Edilul capitalei nu ne-a răspuns la apeluri pentru a comenta situația.

Amintim că nu este pentru prima dată când Dorin Chirtoacă încalcă regulile de circulație. Anterior, edilul a fost surprins în timp ce conducea fără a avea cuplată centura de siguranță. Mai mult, el vorbea la telefon în timp ce se afla la volanul automobilului.

Ulterior, acesta și-a parcat mașina de serviciu pe un gazon de pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Chişinăului.

În luna iulie curent, primarul a fost surprins în timp ce a parcat chiar pe trotuar mașina pe care o are în folosință de model BMW.

Tag: , , , , , , ,