Mulțumim pentru încredere! Sondaj IRI: PRIME TV, cel mai urmărit post din Moldova

PRIME TV continuă să fie televiziunea numărul 1 din Moldova, preferată de telespectatori nu doar pentru programele informative de calitate, dar și pentru emisiunile autohtone de divertisment, de maximă audienţă. Asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de compania Baltic Surveys/ The Gallup Organization la comanda reputatei organizatii americane Institutul Republican Internațional.

Potrivit studiului, pentru aproape fiecare al patrulea moldovean, PRIME TV este prima televiziune pentru care optează. Postul nostru fiind lider detaşat în topul preferinţelor telespectatorilor. 

Cel mai recent studiu arată că postul nostru de televiziune este preferat de 23 la sută dintre telespectatorii din tara. Cu alte cuvinte, pentru fiecare al patrulea moldovean, PRIME TV este postul numărul unu. În top, PRIME, cea mai populara televiziune din tara, este urmata, la mare distanta, de Moldova 1, NTV şi RTR, fiecare dintre acestea au acumulat doar 8 la sută dintre preferinţele telespectatorilor, ceea ce reprezintă de trei ori mai puţin decât optiunile pentru PRIME.

Altfel spus, la nivel naţional, popularitatea postului de televiziune PRIME este de aproape trei ori mai mare, faţă de următorele posturi TV din clasament.  

PRIME TV este primul şi în preferintele telespectatorilor din Capitală. 

Cu 17 la suta din optiunile participantilor la sondaj, PRIME este lider detasat si pe segmentul audientei din Chisinau. La mare distanţă, pe locul doi în top este Jurnal TV, care a acumulat aproape de două ori mai puţine procente decat postul nostru de televiziune.

Urmează NTV cu 7 % şi PRO TV cu doar 6 la sută, ceea ce reprezintă de aproape trei ori mai puţin decât numarul celor care prefera PRIME TV.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 mai - 10 iunie, pe un eșantion de 1 243 de persoane. Marja de eroare este de plus minus 2,5 procente.

Tag: