Mitropolitul Vladimir face justiție?! Vrea cercetarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu

Mitropolitul Vladimir face justiție?! Vrea cercetarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu
foto: mitropolia.md

Imixtiune în treburile justiției din partea Mitropolitului Vladimir și a Mitropoliei Moldovei. Într-un comunicat de presă, Înaltpreasfințitul solicită ca Vlad Filat să fie cercetat în arest la domiciliu.

”Lansăm un apel către toate instituțiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfășurarea anchetei și va permite aflarea unui tată și a unui soț alături de copii și de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie și pentru apropiați”, se precizează în comunicatul de presă al Mitropoliei.

foto trm.md

foto trm.md

ÎPS Vladimir susține că Vlad Filat, care în prezent este reținut pentru 30 de zile și cercetat de CNA pentru acte de corupție, este reprezentat de o cumsecădenie de nedescris. ”Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova persoana Domniei Sale este asociată cu o serie de activități de ctitorire și binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului așezăminte monahale, parohii, dar și numeroși slujitori și credincioși care, în momentele de grea încercare ale vieții lor, au găsit un sprijin de nădejde anume în cumsecădenia și bunăvoința Domnului Filat. Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri”, se notează în adresarea Mitropolitului Moldovei.

foto: unimedia.info

foto: unimedia.info

În pofida celor expuse anterior, la final, Înaltpreasfințitul Vladimir susține că vrea elucidarea cazului lui Vlad Filat într-o justiție nepărtinitoare, ca ”adevărul să triumfeze spre binele întregului popor al Republicii Moldova”.

Tag: , , , , , , , , , , , ,