Mihai Trăistariu explică de ce juriul din România a oferit doar TREI PUNCTE țării noastre la Eurovision: ”A fost un moment jenant” - VIDEO

Mihai Trăistariu explică de ce juriul din România a oferit doar TREI PUNCTE țării noastre la Eurovision: ”A fost un moment jenant” - VIDEO Colaj: Kankan.md, Foto: Instagram/Sun Stroke Project/Mihai Trestariu

Prestația Republicii Moldova la Eurovision a fost cea mai bună din istoria țării, acest lucru însă nu ne-a adus doar laude, dar și iz de scandal, mai ales după ce juriul din România i-a notat pe cei din Sun Stroke Project cu nota 3. În schimb Moldova a notat cu 12 puncte prestația Ilincăi și a lui Alex Florea.

Juriul românesc de la Eurovision a fost compus din Mihai Trăistariu, Paula Seling, Luminița Anghel și Tavi Colen. Cei patru au hotărât să dea punctaj maxim Olandei. 

Potrivit clik.ro, Mihai Trăistariu a oferit o declarație, care explică de fapt cum au stat lucrurile.

”Am avut o discuție cu colegii mei din juriu, ei au vrut să fie cinstiții. Eu am pus Moldova pe locul 1, apoi am avut clasamentul propriu. Le-am explicat că e nevoie să dăm Moldovei punctajul maxim, să ne ajutăm reciproc. Asta facem an de an și dacă pierdem și noi acest ajutor… Acest schimb de voturi geografice. Nu m-au înțeles, nu m-au crezut. Mi-au zis, ”ce-ți pasă ție”, tu vrei să mai mergi la Eurovision. Dar eu le-am spus că e vorba de România, să primim și noi voturi de la ei și în viitor. Așa am fost singurul care a dat 12 puncte moldovenilor, iar ei au primit doar 3 puncte de la juriul românesc, care s-a cumulat cu nota de la publicul din România și s-a ajuns în final, la nota 8. De asta sunt supărați moldovenii. Presa din Moldova a scris urât de noi, din cauza asta. A fost un moment jenant! I-am întrebat ce facem și au spus că este decizia noastră, mai ales că aveam și un avocat care ne urmărea”, a povestit Mihai Trăistariu pentru sursa citată. 

Amintim că pe rețelele sociale, cele 8 puncte, în loc de 12 din partea juriului României, a fost unul din cele mai discutate subiecte. Internauții s-au supărat rău pe jurați, iar pe unii nu i-au îmbunat nici măcar cele 12 puncte venite de la telespectatorii din România. 

Tag: , , , , , ,