Metoda prin care poți afla dacă partenerul tău e fidel. A fost testată pe 600 de femei și bărbați – DETALII

Metoda prin care poți afla dacă partenerul tău e fidel. A fost testată pe 600 de femei și bărbați – DETALII
foto: andreearaicu.ro

Raportul dintre lungimea degetului arătător și cea a degetului inelar ar putea să indice gradul de fidelitate al unei persoane, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la universitățile Oxford și Northumbria din Marea Britanie.

Înainte de a se angaja într-o căsătorie, oamenii ar trebui să examineze mâinele viitorului partener de viață, întrucât acel raport dintre degetul arătător și cel inelar ar putea indice înclinația unei persoane spre fidelitate sau, dimpotrivă, spre infidelitate, afirmă autorii studiului, publicat recent în revista britanică Biology Letters.

Potrivit altor studii, un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul în timpul sarcinii determină mai târziu, în viața adultă a acelei persoane, un caracter mai puțin înclinat spre fidelitate. Or, nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferența de mărime dintre degetul arătător și cel inelar. În timpul sarcinii, fetusul este supus acțiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali: cei estrogeni, hormonii feminini, favorizează lungirea degetului arătător, în timp ce testosteronul, hormonul masculin, contribuie la creșterea în lungime a degetului inelar.

foto: one.ro

foto: one.ro

Cercetătorii de la universitățile Oxford şi Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un eșantion de 1.314 britanici - bărbați și femei - și au comparat rezultatele lor cu cele obținute dintr-un studiu despre comportamentele sociale și sexuale, realizat pe un eșantion de 595 de voluntari nord-americani și britanici, relatează one.ro.

foto: andreearaicu.ro

foto: andreearaicu.ro

"În ambele populații studiate, am observat ceea ce pare să fie un grup de bărbați și femei mai înclinați spre fidelitate și un alt grup de bărbați și femei mai înclinați spre vagabondaj sexual", a explicat Rafael Wlodarski, profesor de psihologie la Universitatea Oxford, unul dintre autorii studiului.

Potrivit studiului britanic, procentul de bărbați înclinați spre vagabondaj sexual ar fi în medie de 57% (restul de 43% dintre bărbați fiind înclinați spre fidelitate). În schimb, 47% dintre femei sunt înclinate spre vagabondaj sexual (iar restul de 53% sunt înclinate spre fidelitate).

Prezența celor două grupuri în rândul populației umane ar explica motivul pentru că, în regnul animal, "ființa umană a figurat întotdeauna la jumătatea distanței dintre speciile monogame și speciile poligame", afirmă autorii studiului.

Tag: , , , , , ,