Lipsa activității sexuale te poate afecta fizic și emoțional. 4 semne că ai nevoie de sex

Lipsa activității sexuale te poate afecta fizic și emoțional. 4 semne că ai nevoie de sex
Foto click.ro

Lipsa activității sexuale te poate afecta atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Iată primele semne că ai nevoie să faci sex.

Iată cum te influențează psihic și fizic lipsa de sex și care sunt primele 4 semne că ai nevoie de sex:

1. Îți este foarte greu să te concentrezi și să te odihnești

Activitatea sexuală îți ajută creierul să secrete un hormon numit oxitocina, esențial pentru a beneficia de un somn plăcut și odihnitor. Dacă nu ai parte de acesta, vei observa că îți scade randamentul și ca nu te mai poți concentra. De asemenea, oxitocina te ajută să scapi de stres, eliberându-te astfel de gândurile negative, de pesimism și de starea de iritabilitate.

2. Te simți nesigur pe tine și pe relația ta

Sexul este un factor mult mai important decât s-ar crede pentru creșterea stimei de sine, atât în cazul femeilor cât și al bărbaților. Dacă ai o viață sexuala nesatisfăcătoare, vei avea sentimentul ca nu ești dorit, lucru care duce la stari de depresie. Acest lucru va interveni și în relația ta și te vei îndepărta de partener.

Foto: mindbodygreen.com

Foto: mindbodygreen.com

3. Ai fantezii sexuale mai des decât de obicei

Toată lumea se gândește la sex și toți avem din când în când fantezii sexuale, însă acestea se întâmplă adesea, pe timp de noapte. Dacă observi că ai mai multe fantezii sexuale cu ochii deschiși, înseamnă că viața ta sexuala nu te împlinește.

4. Te simți rău fizic

Da, lipsa de sex îți afectează starea de sănătate și aspectul fizic. Iată că producția de serotonina și endorfine ce se produce în timpul sexului are rolul de a-ți oferi energie și vitalitate, iar dacă acestea lipsesc, clar organsimul tău va fi afectat. În plus, în timpul sexului, porii pielii se deschid, eliminând impuritățile, iar toxinele se elimină prin intermediul transpirației. Astfel, dacă faci prea puțin sex, vei observa că este redusă strălucirea pielii, scrie teotrandafir.com.

Tag: , , , , , , ,