Legătura dintre exercițiile fizice și depresie. Ce se poate întâmpla dacă renunți la sport?

Atunci când își doresc o transformare completă, o mulțime de persoane sunt motivate să ajungă cât mai repede la cele mai bune rezultate. Pe măsură ce schimbarea devine vizibilă, motivația se pierde, iar dorința de a face sport dispare și ea. Chiar dacă organismul mai are nevoie și de anumite perioade de repaus, renunțarea la sport poate avea efecte negative la nivel psihologic.

Care este legătura dintre exercițiile fizice și depresie?

Cercetătorii de la Universitatea din Adelaide au studiat cu atenție ce se întâmplă la nivelul organismului uman atunci când sportul nu mai face parte din obiceiurile zilnice, potrivit independent.co.uk. Astfel, aceștia au descoperit că persoanele care renunță definitiv la exercițiile fizice au mari șanse să se confrunte cu depresia. Rezultatele studiilor au scos la iveală că în anumite cazuri, stările depresive s-au instalat la doar 3 zile de la renunțarea la sport. Cu toate că nu există un studiu care să dovedească această ipoteză, oamenii de știință sunt de părere că prin sport, persoanele depresive își pot îmbunătăți starea de spirit și pot trece mai ușor peste momentele delicate.

În plus, cercetătorii consideră că femeile au mult mai multe șanse să aibă de suferit de pe urma depresiei atunci când renunță la sport, dar că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a confirma această idee, eșentionul folosit pentru acest studiu fiind unul destul de mic.

Pentru un stil de viață sănătos, specialiștii recomandă sportul și o alimentație echilibrată. Sportul ajută la eliminarea energiilor negative, stresului și ajută organismul să funcționeze mult mai bine.

avantaje.ro

Tag: