În memoria lui Robin Williams: Mesajul care a devenit viral pe Facebook

Când a scris câteva cuvinte în semn de omagiu pentru marele actor american, Dave Hedges și-a dorit să atragă atenția asupra afecțiunii care face ravagii în societatea modernă - depresia. Dar ceea ce a reușit a întrecut toate așteptările. 

Cuvintele pe care le-a scris despre Robin Williams au fost redistribuite în toată lumea și, cu toate că mesajul a fost publicat în 2014, imediat după moartea starului, continuă să apară pe Facebook, transmis mai departe de utilizatorii din toate colțurile lumii.

"Depresia, anxietatea și atacurile de panică nu sunt semne de slăbiciune. Sunt semne că ai încercat să rămâi puternic pentru prea mult timp", este începutul mesajului care a devenit viral. "După moartea tragică a lui Robin Williams, te rog să distribui asta pe contul tău doar o zi, pentru a trezi interesul și a-i sprijini pe cei care au trecut prin așa ceva, care trec prin așa ceva și care au fost singuri. 1 din 3 dintre noi vor suferi la un moment dat de așa ceva și vom avea nevoie de dragoste și de sprijin. Un omagiu în memoria lui Robin Williams - 21 iulie 1951 - 11 august 2014", a mai scris Dave Hedges.Robin Williams s-a sinucis la vârsta de 63 de ani, pe 11 august 2014, în locuinţa sa din localitatea Tiburon, în apropiere de San Francisco.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie.

 

Cea de-a treia sa soţie, Susan Schneider, a dezvăluit ulterior că actorul suferea de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă care afectează dispoziţia, sistemul locomotor şi provoacă halucinaţii.

Starul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă de 20 de ani, a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". 

Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar".

eva.ro

Tag: