Eurovision Moldova: 47 de candidați s-au înscris la preselecțiile din acest an

Eurovision Moldova: 47 de candidați s-au înscris la preselecțiile din acest an
47 de candidați s-au înscris la Eurovision Moldova 2016

47 de candidați s-au înscris la preselecțiile Eurovision Moldova 2016. Respectiv, sunt cu 21 mai puțini decât anul trecut, iar asta ar putea fi și o consecință a schimbării regulamentului concursului de muzică.

”Până în acest moment sunt 47 de candidați înscriși la Eurovision. Mai verificăm poșta electronică, întrucât s-au înscris și străini în duete cu moldoveni, iar aici sunt necesare niște confirmări. Până azi erau 7 înscriși, iar azi tocmai 40 au depus actele”, a declarat redactorul-consultant de la TeleRadio Moldova, Alina Nani, responsabilă pentru înscrierile de la Eurovision, pentru KanKan.md.

Organizatorii au schimbat regulile pentru 2016. Astfel, artiștii străini nu mai au voie singuri să participe la preselecția națională din Moldova, iar dacă își doresc asta, o pot face doar în duet cu un interpret din Moldova, componența formațiilor admise fiind de minimum 50% artiști din țara noastră.

”Anul trecut au fost 68, cu tot cu cei înscriși din străinătate”, a mai declarat Alina Nani. La fel, aceasta susține că numele celor înscriși vor fi făcute publice în scurt timp.

Anul trecut, Moldova a fost reprezentată la Eurovision de ucraineanul Eduard Romanyuta.

Tag: , , , , , , , , ,