Dorin Chirtoacă atacă rușii, după ce au dezvăluit identitatea lui Carla's Dreams: ”F*ck off! Жаба давит că ați ajuns să cântați în română”

Dorin Chirtoacă atacă rușii, după ce au dezvăluit identitatea lui Carla's Dreams: ”F*ck off! Жаба давит că ați ajuns să cântați în română”
colaj KanKan.md. Foto: Dorin Chirtoacă/Facebook, Carla's Dreams/Instagram

Dorin Chirtoacă s-a arătat indignat că jurnaliștii unui site din Rusia l-au deconspirat pe solistul trupei Carla's Dreams. Primarul municipiului Chișinău a scris un mesaj revoltător pe pagina sa de Facebook.

”Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România ar fi putut să facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, pentru dacă te atingi, îl distrugi”, precizează Dorin Chirtoacă în mesaj.

Vedeți mai jos mesajul integral al politicianului.

”Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f*ck off celor care susțin că i-au deconspirat identitatea!

Aparent este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niște lepre. Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, "fishka" (cum se spune în rusă). Este un talent, este un fenomen, indiscutabil.Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în RM sau în RO ar fi putut să-i facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, pentru dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla's Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de învățat de la el, și noi să învățăm, dar mai ales voi, că nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodată...

El a venit la Moscova cu o piesă nouă și în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simț. Voi ce ați făcut? L-ați dus pe la radiouri și televiziuni, dar și l-ați plesnit. I-ați scuipat în suflet. Și v-ați dat și eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus ca e limba română și nu moldovenească pe care ne-ați băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i și grafia, din latina în chirilica? Sau pentru că vreți încă o dată să arătați "kto rulit"? Nu, ați arătat un singur lucru că nu-l respectați pe artist, pe om, și prin aceasta ați confirmat încă o dată că nu ne respectați pe noi, cei din RM și din RO. Știți ce ați făcut voi? Este ca și cum ți-ar veni un oaspete acasă, iar tu l-ai fotografiat și l-ai filma cum se duce la WC, ai publica și ai spune: "Vai ce tare sunt!" Da, mulți poate știu sau bănuiesc, noi l-am invitat la concerte și ale PL și ale Primăriei, dar nu ne-a trecut prin cap sa facem asemenea "acte de eroism", deși puteam și era foarte simplu chiar.

Iar voi, din păcate veți continua să fiți respectați numai pentru literatura, cinematografia, dramaturgia, teatrul, baletul, compozitorii și muzica pe care le aveți, pentru Puskin, Lermontov, Tostoi, Esenin, Chaikovskii, Sostakovici, Gaidai, Riazanov s.a. nu însă și pentru politicile publice pe care le faceți, sau politica voastră în ansamblu, propaganda pe care o faceți și alte modalități brutale prin care încercați să vă impuneți, sau mărșăviile precum aceasta prin care încercați să răniți sufletul unui om, a unui artist, care nu v-a făcut nimic rău și care s-a purtat foarte frumos cu voi.

Ața a fost și în 1940, ați venit nepoftiți, ne-ați ocupat. Totuși unii, din bun simț, v-au întâlnit cu pâine și sare, cum e tradiția. Voi ce ați făcut? Le-ați luat tot și ia-ți trimis în Siberia. Și tot așa până azi...

Așa că nu vă supărați, poate "jaba davit" că ați ajuns să cântați în română, cum a fost și cu Ozone și Dan Bălan, dar pe care tot ați încercat să-l țineți la distanță, că doar nu era "mestnii" de la voi. Carla's Dreams va reuși și în continuare să se afirme și dincolo de hotarele Rusiei, chiar dacă va trebui să înghită mizeriile voastre. Avem cu toții imunitate după 200 de ani de ocupație.

P.S.: Pentru cei care umblă cu referendumu'. Ceea ce am scris mai sus s-ar putea încadra în prevederile art. 177 alin. (2) din Codul electoral: "Revocarea primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, fapte confirmate în modul stabilit."

Am putea admite că prin înjurătură din titlu am încălcat normele etice și morale, deci afirmația ar putea fi trecuta în argumentarea pentru organizarea referendumului.

P.P.S.: Am pus din nou postarea și am schimbat poza pentru a nu distribui știrea respectivă. Scuze celor care au dat like și au distribuit deja..”

View this post on Instagram

#muztv #Russia #promo #CSD #CarlasDreams

A post shared by Carla's Dreams (@carlasdreams) on

Tag: , , , , , ,