Dietă cu SEX! Tu cât de mult vrei să slăbești?

Dietă cu SEX! Tu cât de mult vrei să slăbești?
cinemagia.ro

În paginile revistelor pentru femei, printre articole legate de dietă, apare și cele mai noi trenduri în materie de fitness, își face loc și o dietă cel puțin controversată, bazată pe sex.

Dieta cu sex nu se referă la alimentele pe care să le consumi pentru a avea o viață sexuală mai bună, ci la cum te poate ajuta sexul să dai jos cele mai încăpăținate kilograme.

Iar printre numeroasele mituri și zvonuri care circulă legate de acest ”regim”, am aflat și părerile unor experți în domeniu.
Pentru început, trebuie să înțelegi care este relația dintre pofte de dulce și carbohidrați și dorința pentru activitate sexuală. Potrivit medicului specialist Jeanette Raymond, există o legătură emoțională și psihologică între aceste dorințe.

“Atunci când o persoană nu este mulțumită pe plan personal, în organism se creează un deficit permanent de serotonină și dopamină – lucru care a fost corelat cu lipsa de intimitate şi interacțiune cu persoana iubită – astfel că simte nevoia să își satisfacă singură aceste nevoi, dar nu prin relații sexuale, ci prin… mâncare”.

Persoana în cauză se va folosi de diferite “pansamente emoționale”, precum mâncărurile dulci sau substanțele nocive. “Acest lucru înseamnă că atunci când nu primesc afecțiune, persoanele mai sensibile vor simţi nevoia să umple acel gol emoțional cu lucruri care le oferă o oarecare satisfacție psihică, iar pentru majoritatea persoanelor, aceste lucruri sunt definite prin ciocolată sau mâncare de tip fast-food.

Și atunci, întrebarea este următoarea: atunci când avem relații sexuale satisfăcătoare, avem mai puține pofte, sau ne abținem mai ușor de la alimentele “interzise”? Dr. Rouya Shamsai ne dă răspunsul: “Substanțele chimice produse în organism, ca urmare a intimității și activității sexuale, sunt adrenalina, dopamina și serotonina. Adrenalina îți face inima să bată mai repede atunci când îți vezi persoana iubită. Dopamina stimulează sentimentul de “dorință și recompensă”, iar serotonina este substanța chimică care te face să te gândești mereu la persoana iubită.”

Astfel că, atunci când ești îndrăgostită, la nivel psihic îți sunt îndeplinite toate “poftele”, iar alimentele interzise în dietă nu mai sunt o prioritate pe lista ta. Organismul uman reacționează la sex și intimitate în același mod în care reacționează la droguri. Așadar, dacă organismului îi este îndeplinită dorința sexuală, nu mai are nevoie să caute alte surse de satisfacție, scrie csid.ro.

Acum că știi aceste lucruri, probabil te întrebi dacă este nevoie de un act sexual în sine, pentru a te abține de la dulciuri. Conform dr. Raymond, uneori chiar şi faptul că te gândești la asta poate fi suficient. Se pare că, deși unii oameni au nevoie de realizarea efectivă a unui act sexual, pentru mulți dintre noi, flirtul, tachinarea și discuțiile care au ca subiect sexul sunt suficiente pentru a declanșa eliberarea de serotonină, dopamină și adrenalină și pentru a îndepărta “undele cerebrale” de cutia cu ciocolată.

În ceea ce privește legătura dintre anumite alimente și creșterea libidoului, Dr. Caroline Cederquist susține că, deși nu a fost dovedit științific, o masă delicioasă, formată din alimente aromate, sănătoase și lipsite de chimicale, dar pe care nu ai preparat-o tu și nu necesită nici un efort după (cum ar fi spălarea farfuriilor) poate să ducă, într-adevăr, la creșterea dorinței sexuale.

Așadar, doamnelor, deși nu există nici o dovadă solidă conform căreia petrecerea a mai mult timp în dormitor duce la scăderea în greutate, există, cu siguranță, un argument solid conform căruia viața sexuală activă vă ține departe de mâncărurile care provoacă colăcei, celulită și obraji “pufoși”.

Tag: , , , , ,