Descoperire uimitoare despre corpul feminin

Descoperire uimitoare despre corpul feminin

Cercetătorii au folosit modele la scară mică și au făcut simulări pe calculator pentru a arăta că anumite puncte care se comportă ca „porți” de acces de-a lungul traseului dificil de parcurs al milioanelor de spermatozoizi permit numai celor rapizi să treacă  de ele.

Testele cu spermă de la bărbați și tauri au arătat că cei mai puternici spermatozoizi au putut să treacă prin stricturi (n.r., strâmtare a unui organ cilindric; de exemplu, strictura esofagului, strictură uretrală), în timp ce cei mai slabi au fost prinse în curenții care i-au tras înapoi, când s-au apropiat prea mult de destinație.

„Efectul general al acestor stricturi este de a preveni fecundarea unui ovul de un spermatozoid slab și de a selecta spermatozoizii cu cea mai mare motilitate” , a spus Alireza Abbaspourrad, autorul principal al studiului realizat la Universitatea Cornell din New York.

Fecundarea naturală este un joc dur: cursa începe din momentul juisării. Fiecare spermatozoid vrea să ajungă la ovul ca să-l „atace”, dar pentru ca unul să aibă această șansă, trebuie să depășească toți rivalii și să îndure pericolele de pe parcursul cursei.

Morfologia şi capacitatea de mişcare a spermatozoizilor au mai fost studiate înainte, de oamenii de știință de la Universitatea Cornell au analizat modul în care aceștia se comportă când ajung în stricturile aparatului reproducător feminin, cum ar fi colul uterin și trompele uterine.

 
Tag: