Cum s-a transformat Lady Gaga dintr-o starletă provocatoare într-o vedetă cu stil

Cu 12 ani în urmă, Stefani Joanne Germanotta intra în lumea muzicii, transformându-se dintr-o anonimă talentată într-un superstar. Pe drumul spre glorie, Lady Gaga a trecut printr-o transformare majoră, trecând de la stilul șocant cu care căuta să se facă remarcată, la apariții din ce în ce mai rafinate, până când a simțit că are suficientă forță pentru a ieși din zona extravaganței cu orice preț pentru a îmbrățișa eleganța.

 Dar începutul a fost teribil de greu și privind înapoi, nimeni n-o poate acuza că și-a jucat cărțile așa cum a făcut-o. Înainte de 2006 n-o știa nimeni, cu excepția unor colegi de liceu invidioși care nu-i puteau înțelege ambiția de a încerca să stoarcă și din piatră seacă puțină atenție, doar-doar o prinde o șansă de a deveni o cântăreață cunoscută. Atât de convinși erau că Stefani nu va ajunge în veci cineva, încât au fondat și un grup pe Facebook, denumit, "foarte inspirat", "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată celebră" - de departe una dintre cele mai proaste previziuni din istorie.

 2006 a fost anul în care ea și-a ales numele de scenă: Lady Gaga. Un nume inspirat de iubitul ei de atunci, Rob Fusari, și de videoclipul "Radio Gaga" al trupei Queen. Rob a dus-o la Interscope Records, casă de discuri deținută de Universal Music Group. El aranjase să intre nu ca artistă, ci pentru un post de compozitor. Așa că a compus pentru mulți artiști, de la Fergie la Pussycat Dolls și chiar Britney Spears. Stelele s-au aliniat când ea a cântat o piesă, iar Akon a ascultat înregistrarea, i-a plăcut și i-a oferit un contract.

 Pe atunci, scenele pe care urca nu aveau un design foarte sofisticat, iar cel care cânta făcea tot show-ul, așa că prezentarea conta mult. Lady Gaga dorea și simțea că ea poate să fie altfel. "Îmi amintesc că eram foarte iritată numai la gândul că trebuie să fiu <<normală>> sau altfel decât mă născusem să fiu. Așa că am ales să fiu radicală în exprimare și am făcut-o în cel mai grandios mod", a spus ea într-un interviu pentru Vogue.În 2008, primul său album, "The Fame", a făcut-o celebră pe loc. Piesele "Just Dance" și "Poker Face" au devenit hituri, iar în același an, cântăreața a plecat în primul ei turneu. Lady Gaga devenise brusc o artistă foarte difuzată și datorită aparițiilor sale originale - mult machiaj, gene false, accesorii strălucitoare, multe culori și ținute neconvenționale care îi uimeau pe toți. Pe internet au apărut multe tutoriale care le arătau admiratoarelor cum să-și facă aceleași coafuri pe care ea "le inventa"

 

În 2016, vedeta și-a intitulat noul album "Joanne" după numele mătușii sale, care a murit de tânără, răpusă de boală. Gaga a amestecat mai multe stiluri și a pus muzica mai presus de orice. Albumul vorbește mult despre familie, părinți și relații.
Stilul ei vestimentar a devenit mai concis. Simplitatea a apropiat-o mai mult de oameni și ea a dat primele semne că nu mai are nevoie de "armura" cu care se proteja la început, însă tot mai amintea că rămâne "acea" Lady Gaga cu rochiile extravagante la care nu a renunțat.

2019, triumful. Anul în care a luat o mulțime de premii pentru rolul și piesa interpretată în "A Star Is Born"". Până la sfârșitul lunii februarie, Lady Gaga a câștigat trei premii Grammy, un Glob de Aur, un premiu BAFTA și un Oscar. A devenit prima persoană din istorie care a câștigat premiile Grammy, BAFTA, Globul de Aur și Oscar în același an.

La gala Oscar, Lady Gaga a purtat un colier cu faimosul diamant Tiffany, în valoare de 23 de milioane de dolari. Înaintea ei, doar două femei l-au mai purtat, iar a doua a fost Audrey Hepburn, expresia absolută a frumuseții și eleganței feminine. Celebra casă a avut însă încredere în forța cântăreței, o dovadă în plus că stilul ei este foarte apreciat. "Lady Gaga este o creatoare deplină, inovatoare și distrugătoare de reguli, și sunt încântat că ea va purta legendarul diamant Tiffany la gala premiilor, pe covorul roșu, pentru prima oară de când a fost descoperit, în urmă cu 141 de ani", a declarat Reed Krakoff, reprezentantul Tiffany & Co’.

După 12 ani de muncă, Lady Gaga a ajuns, în sfârșit, în punctul în care nu mai trebuie să demonstreze nimănui nimic.

 

Iar evoluția imaginii ei trădează lupta interioară pe care cineva o poate avea cu propriile emoții și temeri. Ea a câștigat lupta. "Am avut un iubit care îmi spunea că nu voi reuși niciodată, că nu voi fi niciodată nominalizată la Grammy, că nu voi avea niciun hit și care spera că voi da greș. I-am zis: <<Într-o zi, când nu vom mai fi împreună, nu vei fi în stare să mai cumperi o cafea într-o cafenea fără să mă auzi sau să mă vezi >>", povestea ea într-un interviu pentru Cosmpolitan. Parcă văzuse viitorul!

eva.ro

Tag: , ,