Cum alegem operatorul de transferuri bănești

Cum alegem operatorul de transferuri bănești

Natura umană determină omul să creadă sincer că la vecin este mai bine. Și se străduie să facă la fel. Dar, gândind un pic mai mult, analizând, descoperă că alegerea vecinului este comodă doar pentru vecin.

Un exemplu elocvent că oamenii de multe ori nu știu cum să facă cea mai bună alegere pentru sine și să-și calculeze interesele proprii, este modalitatea de alegere a operatorului de transferuri bănești. Acest serviciu este solicitat cel mai frecvent de migranții de muncă, iar ei sunt de două ori mai mulți decât angajații din interiorul țării, de aceea vom vorbi despre ei.

Confruntându-se cu necesitatea de a transfera bani acasă pentru prima dată, ei nu merg la bancă sau oficiul companiei de profil pentru a afla cum și în ce condiții funcționează serviciile de transfer, dar... merg la un prieten sau cunoștință care deja transmite mijloace financiare rudelor. Află numele operatorului lor, întreabă confidențial: "Cum ți se pare - normal?" și, când aude un răspuns de genul "da, nici că se poate mai bine", merg pe calea bătătorită de ei.

Apoi, de fiecare dată, se încruntă nemulțumiți, plătind comisionul pentru serviciu. Și, de îndată ce apare un prieten sau coleg, care utilizează un alt operator și plătește un comision cu 10-20% mai puțin, imediat schimbă serviciul. Chiar dacă colegul transferă banii, de exemplu, în Bulgaria nu în Moldova.

E adevărat, cu timpul oricum se constată că și aici există inconveniențe. Dar trec peste ele, până nu apare altcineva cu povești și mai fascinante despre experiența sa extraordinar de reușită. Adică, întotdeauna va fi cineva al cărui transfer de bani este un pic mai ieftin. Și aceia sunt întotdeauna mulțumiți, iar sărmanii noștri – dimpotrivă.

Toată diferența dintre ei constă în faptul că primii nu au avut frică să se descurce în gama largă de posibilități și oferte. Ei au cheltuit ceva timp, pentru a clarifica și compara serviciile diferitor companii, și au ales-o pe cea care li se potrivește și le convine din toate punctele de vedere.

În zilele noastre pentru o astfel de analiză nici nu este nevoie de a ieși din casă. Mai mult, alegerea poate fi făcută înainte de a pleca din Moldova. Pe internet.

Majoritatea companiilor serioase, care oferă servicii de transferuri bănești on-line, postează pe site-urile lor informații detaliate despre sine, serviciile sale, garanțiile pe care le oferă clienților, precum și despre documentele sale de înregistrare și legile în baza cărora funcționează. Și toate acestea, deoarece companiile sunt într-adevăr serioase, într-o limbă înțeleasă de clienți. Adică, originarii din Republica Moldova, vor găsi cu ușurință informații în limba maternă. Mai mult ca atât - un consultant, care le va răspunde la toate întrebările în limba maternă.

"Noi ne străduim să ne concentrăm eforturile asupra faptului, ca clienții noștri să poată întotdeauna obține un răspuns la întrebarea sa într-o modalitate comodă pentru ei: prin telefon, e-mail, pe facebook, și, obligatoriu, în limba care doresc. Cineva preferă să comunice în limba engleză, cineva în limba maternă. Operatorii noștri cunosc toate limbile pe care le vorbesc clienții noștri", spun reprezentanții companiei Moneyto Ltd. Ea oferă servicii de transferuri bănești din Marea Britanie în 35 de țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova, și în anii de existență, a obținut o experiență neprețuită de grijă sinceră față de clienții săi.

"Noi suntem o companie on-line, dar avem oficii fizice, unde clienții pot veni și pune orice întrebare, pot comunica cu personalul. Se întâmplă frecvent să fim întrebați nu doar despre serviciul de transferuri bănești, dar ne roagă să clarificăm aspecte ce țin de șederea în Marea Britanie", povestesc cei de la Moneyto Ltd.

Companiile serioase și de încredere nu doar prestează servicii, ele sunt prietenii și partenerii clienților săi. Ele țin la clienții săi și, prin urmare, sunt extrem de deschise și sincere cu ei. Din acest motiv, îi informează detailat și onest cu privire la posibilitățile lor.

Nu există loc pentru șiretlicuri oricât de mici. De exemplu, dacă pe site este indicat prețul serviciului de transfer în valoare de 0,45% din suma expediată, atunci vor lua exact atât.

De asemenea, companiile organizează în mod regulat promoții, care nu sunt întotdeauna legate de comision. De exemplu, până la 4 septembrie Moneyto oferă clienților săi efectuarea transferurilor cu plata în dolari și euro cu o rată de conversie mai bună. Acest lucru asigură primirea unei sume mai mari. Astăzi, la transferul a £200 cu Moneyto se pot obține cu 8 euro mai mult! (Calculele sunt efectuate la 21.08.2017).

"Încredințarea banilor unei companii, unor persoane străine, monitorului calculatorului este un moment sensibil, de aceea încercăm să oferim maximum de siguranță serviciilor noastre și confortul clientului", subliniază în Moneyto Ltd.  

Companiile serioase, pur și simplu, nu pot proceda altfel pentru că pe piața transferurilor bănești în mod constant apar jucători noi. În așa mod piața răspunde la cererea tot mai mare, care crește împreună cu un intensificarea fluxurilor de migrație în lumea modernă deschisă și mobilă. În condiții de concurență intensă companiile necinstite și nesigure, pur și simplu, nu au nici o șansă de a supraviețui.

Concurența este mare chiar și în segmentul transferurilor spre Moldova. În aceeași Marea Britanie, în afară de Moneyto, în această direcție lucrează serviciile clasice, precum și companiile financiare tinere. Prin urmare, fiecare companie acordă o atenție primordială calității serviciilor și dezvoltă propriile beneficii.

De exemplu, Moneyto diferă de restul companiilor prin faptul că le oferă clienților un hibrid de servicii, care include tehnologiile clasice și digitale. Banii pot fi trimiși on-line, dar în Moldova îi vor primi în numerar.

Un alt avantaj este posibilitatea de trimitere de pe cardul bancar al oricărei bănci, iar ridicarea - în valută diferită (euro, dolari, ruble).

Și acestea nu sunt încă toate avantajele serviciului Moneyto. În Moldova ea are peste 700 de puncte de eliberare a banilor. Datorită faptului că această companie deține drepturi exclusive de la brand-ul Unistream în Uniunea Europeană, transferul de la Moneyto poate fi ridicat în orice punct de plată Unistream.

Simplitate, confort, siguranță... Avantajele pot fi enumerate timp îndelungat, dar despre aceasta vorbim altă dată. Calitatea serviciilor de transferuri bănești, merită o discuție separată și detaliată. În acest articol am încercat să convingem consumatorii de servicii de necesitatea de a face o alegere diferită de chipul și asemănarea altcuiva, ținând cont de propriile interese și necesități, fiind ghidat de criterii personale și preferințele familiei, de a se interesa de ceva nou, de a pune întrebări profesioniștilor și de a alege cu grijă operatorii de servicii de încredere. Iar alegere există. La fel ca și exemplul unei companii de încredere.

P

Tag: , , ,