Ce efecte NEGATIVE poate cauza lipsa de SEX la femei

Ce efecte NEGATIVE poate cauza lipsa de SEX la femei
Foto: Instagram

Există femei care dintr-un motiv sau altul au renunțat pentru o perioadă la viața sexuală, cu atât mai mult la beneficiile pe care le poate aduce această activitate. Însă este important să aveți în vedere că lipsa de sex la femei, cu timpul, poate aduce o serie de efecte negative.

Lipsa de sex o mică perioadă de timp nu face rău nimănui, ba din contră, poate intensifica viața de cuplu. Cu toate acestea, este bine să țineți cont de faptul că pauza de la sex mai lungă la femei poate avea și efecte negative.

Determină apariția dezechilibrelor hormonale

Este bine de ştiut că sexul reprezintă un aspect foarte important în viaţa fiecărei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atât asupra organismului, cât şi asupra psihicului. Dacă din diferite motive ai ales la un moment dat să faci o pauză de la sex trebuie să fii atentă la schimbările care pot apărea şi care îţi pot afecta starea. De exemplu, lipsa de sex la femei poate să ducă la dereglări ale ciclului menstrual, dureri de sâni şi probleme cu ovarele.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Favorizează depresia

Lipsa de sex la femei este asociată, câteodată, cu privarea de dragoste, lipsa de afecţiune, ceea ce de multe ori favorizează apariţia stărilor depresive, de tristeţe şi de nervozitate. Această stare depresivă se manifestă prin scăderea apetitului, prin apariţia zilnică a sentimentului de tristeţe şi a sentimentului că nu mai contaţi pentru nimeni, notează click.ro.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Pot apărea tulburări de comportament

Aşa cum avem nevoie de mâncare, de apă, şi sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru. În schimb, lipsa lui poate duce la probleme de comportament. Abstinenţa sexuală la femei are o serie de dezavantaje printre care: apariţia dificultăţilor de concentrare, scăderea stimei de sine şi creşterea nivelului de stres. Aceste schimbări comportamentale afectează foarte tare psihicul uman.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Tag: , , , ,