AU DIVORȚAT! Andrei și Maia NU mai sunt împreună.

Andrei Năstase va fi preşedintele fracţiunii parlamentare PPDA, iar Maia Sandu va conduce deputaţii PAS. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă susținută de liderii Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Totodată, liderii celor două formaţiuni s-au propus în funcții importante în stat. Liderul PPDA, Andrei Năstase, fiind propus pentru funcţia de președinte al Parlamentului, iar liderul PAS, Maia Sandu, pentru cea de premier.

Amintim că, potrivit unor surse din cadrul PAScitată de actual.md, liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut presiuni ca să existe o singură fracțiune, pe care el să o conducă, dar Sandu a insistat pe separare, dar cu mecanism de colaborare.

Surse din cadrul PPDA mai spun că Năstase e furios pe Sandu pentru că la un așa-numit acord de cooperare a blocului ACUM DA-PAS se lucrează de mai mult timp, pe la spatele lui. Pe ultima sută de metri, PPDA l-a delegat pe vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, ca să coordoneze conținutul acordului.

Un punct din document l-a deranjat foarte mult pe Andrei Năstase și anume că PAS şi PPDA vor merge împreună la alegerile locale, iar Maia Sandu își rezervă dreptul să desemneze candidatul pentru funcția de primar general al Chișinăului, fotoliu țintit de Năstase.

La nervi, liderul PPDA i-a trântit șefei PAS că nu poate semna documentul fără acordul Consiliului Național al formațiunii sale. Într-un final, după certuri îndelungate, cei doi au ajuns la înțelegerea ca documentul va fi semnat marți, la prânz.

Este de menționat și faptul ca acordul nu are nicio putere juridică și este doar o simplă declarație de intenții.publika.md

Tag: , , , , , ,