Ashley Judd a ascuns un secret teribil: Vedeta a făcut un avort după ce a fost violată. Dacă păstra copilul, legea o obliga să-l crească cu agresorul

Ashley Judd s-a implicat personal în apărarera drepturilor femilor la conferința Women in the World, desfășurată joi la New York. Actrița a ținut un discurs despre situația actuală a feminismului, abordând un subiect foarte sensibil din propria experiență - violul pe care l-a suferit în trecut. 

Participantele la conferință au discutat despre legislația referitoare la avort care în SUA diferă de la stat la stat. De exemplu, în Ohio avortul este ilegal de la prima bătaie a inimii fătului care poate fi auzită, cam în a șase săptămână de sarcină, scrie Daily Mail. Atunci a intervenit Ashley Judd și a povestit că atunci când a aflat că a rămas însărcinată a decis să avorteze pentru că dacă ar fi păstrat copilul, tatăl acestuia ar fi primit custodie comună.

"Prefer să vorbesc din experiența personală despre avort, fiindcă toată lumea știe - și sunt foarte dechisă în legătură cu asta - sunt o supraviețuitoare a trei violuri.

 

Iar după unul dintre acestea am rămas însărcinată și sunt foarte recunoscătoare că am putut avorta în siguranță și legal, pentru că violatorul, care era din Kentucky, ca și mine, și locuia în Tennessee, avea drept de paternitate în Kentucky", a spus ea. Actrița în vârstă de 50 de ani a explicat că, potrivit legilor din statul Kentucky, ar fi fost obligată să crească un copil în comun cu un violator. "Așa că, având acces sigur la avort a fost important pentru mine și, așa cum am mai spus, democrația începe cu pielea ta. Nu trebuie să ne spună legea ce să facem în interiorul corpului nostru", a subliniat Judd.

eva.ro

Tag: