Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, s-a apucat de gătit! Cum și-a surprins soția de Ziua Îndrăgostiților – FOTO

Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, s-a apucat de gătit! Cum și-a surprins soția de Ziua Îndrăgostiților – FOTO
Foto: Pirkka Tapiola / Facebook

Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, s-a apucat de gătit și nu doar pentru că este o pasiune, ba din potrivă acesta a vrut să-și surprindă soția de Ziua Îndrăgostiților, într-un mod inedit.

Pirkka Tapiola a gătit ceva special pentru soția sa, acesta a plasat pe pagina sa de Facebook o poză în care apare cu șorțul de bucătărie pregătit de acțiune.

”Gătesc piept de raţă cu pere şi truffel cu piure de cartofi pentru soția mea iubită Olya Tapiola”, a scris Tapiola la descriea fotografiei.

Foto: Pirkka Tapiola / Facebook

Foto: Pirkka Tapiola / Facebook

Dacă va intrigat rețeta ingenioasă a ambasadorului, iată cum o puteți găti și voi, după rețeta lui Chef: Razvan Alexandru.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Ingrediente (pentru 2 porții):

- 500g piept de rață

- 400g cartofi pentru fiert

- 25g unt

- 50 ml lapte calduț

- sare și piper proaspăt rasnit

- ulei de trufe și piure cu trufe

Cartofii se fierb până când capătă consistentă moale. Scurge apă și “bate” cartofii cu țelul până când obții un piure. Adaugă laptele cald, untul, un vârf de piure de trufe și 3ml ulei de trufe. Omogenizează și păstrează piureul la cald.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Crestează pieptul de rață (pe verticală și pe orizontală) pe partea cu grăsimea.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Pune-l cu grăsimea în jos în tigaia bine încinsă.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Când grăsimea devine crocantă întoarce pieptul și prăjește-l și pe partea cealaltă, preț de 2 minute, la foc mediu.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Carnea se ține, apoi, în cuptorul încins la 190C, timp de 7-8 minute, în funcție de cât de pătrunsă vrei să fie.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Servește pieptul de rață cu piure de cartofi și trufe și sos brun.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Foto: foodstory.stirileprotv.ro






Tag: , , , , , ,